«Громадська синергія» – проект, метою якого є посилення впливу громадськості на темпи та якість реалізації євроінтеграційних реформ в Україні через активізацію двох проєвропейських Платформ:

Проект фінансується Європейським Союзом, співфінансується та реалізується Міжнародним фондом «Відродження»

25-09-2018
Освіта

Якою має бути політика навчання дорослих в Україні?

Опис

Навчання у дорослому віці, набуття нових знань, вмінь , компетенції – є суттєво важливою складовою у системі навчання протягом життя, адже це впливає на конкурентоспроможність особистості, шанси на її працевлаштування, захист її соціальних прав і громадянських свобод. Навчання для дорослих розуміється як використання усіх форм освіти на усіх рівнях, які дозволяють дорослим особам із закінченою формальною освітою отримати нові компетенції або ж поглибити професійні знання та навички. Аналітична доповідь «Якою має бути політика навчання дорослих в Україні?» ставить за мету описати проблемні питання та запропонувати варіанти створення та розбудови політики освіти та навчання дорослих в Україні.

Відкрити pdf

Аналітичне дослідження представляє собою аналіз вітчизняних і європейських політик у сфері освіти і навчання дорослих за певний період часу. Наводиться аналіз комплексу міжнародних зобов’язань України, які також впливають на активізацію розроблення і впровадження політики освіти і навчання дорослих в країні. Важливим представляється аналіз груп стейкхолдерів та їх інтересів у розробці та впровадженні політики освіти і навчання дорослих. В цьому контексті особливо важливим є роль і мотивація провайдерів освіти різних рівнів брати участь в цьому процесі. Автори підтримують принцип рівності усіх провайдерів навчання дорослих; не визначають основних провайдерів у царині навчання дорослих в країні. Методами які були використані під час дослідження, є кабінетне дослідження та експертне онлайн опитування, яке дозволило верифікувати та уточнити ключові висновки авторів. Серед варіантів, запропонованих для вирішення проблем, поставлених авторами дослідження, слід виділити варіант розроблення комплексної державної політики освіти і навчання дорослих в Україні.

аналітика

найближчі події

129 запросов за 0,245 секунд.