«Громадська синергія» – проект, метою якого є посилення впливу громадськості на темпи та якість реалізації євроінтеграційних реформ в Україні через активізацію двох проєвропейських Платформ:

Проект фінансується Європейським Союзом, співфінансується та реалізується Міжнародним фондом «Відродження»

iconНавчання

19

Червня

Адреса: конференц-зала Департаменту АПК Харківської ОДА, м. Харків, Держпром, 7-й під’їзд, 4-поверх

Час: 10:00-13:00, реєстрація з 9:45

Семінар «Як впровадити міжнародну систему НАССР задля безпеки та якості харчових продуктів?»

19 червня Харківська обласна громадська організація «Асоціація приватних роботодавців» запрошує Вас взяти участь у семінарі «Як впровадити міжнародну систему НАССР задля безпеки та якості харчових продуктів?». Захід проходитиме у м. Харків за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження», а також за підтримки Департаменту агропромислового розвитку ХОДА та Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА.

Угода про асоціацію, яку Україна підписала з Європейським Союзом, зобов’язує українських виробників наблизити якість і безпечність своєї продукції до рівня європейських стандартів.

Одним із таких, безперечно важливих стандартів, є впровадження системи аналізу ризиків та управління критичними контрольними точками (з англ. – НАССР). Саме завдяки їй усі процеси виробництва і реалізації харчових продуктів в передових країнах світу проходять контроль за чітко визначеною процедурою.  Це позитивно відображається на кінцевому продукті – від вирощеної в полі продукції до продукту на полиці магазину і на нашому столі.

Попри це, готовність більшості українських підприємств харчової галузі до законодавчо обов’язкового впровадження системи НАССР уже з 1 січня 2019 року є неочевидною. На це є дві причини. Перша – брак інформації та низька обізнаність підприємців  про основні засади НАССР. Друга – достатньо висока вартість впровадження на підприємствах окремих її елементів. Відтак, у кожної фірми, , яка займається харчовими продуктами, постає питання – яким шляхом найкраще запровадити НАССР? .

Ми хочемо допомогти Вам розібратися з усіма тонкощами НАССР і тому запланували відмінний навчальний захід, який допоможе отримати відповіді на Ваші запитання.

Місце: конференц-зала Департаменту АПК Харківської ОДА, м. Харків, Держпром, 7-й під’їзд, 4-поверх

Час: 19 червня, 10:00-13:00, реєстрація з 9:45

Вхід вільний, але реєстрація обов’язковаhttps://forms.gle/HpHfgQAE8Mz7u4Pe9

Спікер: Іван Волос, ведучий аудитор Системи менеджменту харчової безпеки за міжнародним стандартом FSSC 22000 і стандартам HACCP.

Теми: Основні принципи HACCP. Законодавча база України з харчової безпеки. Види небезпечних факторів. Базові програми. Приклади критичних контрольних точок для агропромислового комплексу. Вимоги да санітарної обробці та особистої гігієни.

Спікер: Вікторія Облак, спеціаліст з розробки та впровадження Системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості.

Теми: Огляд нового законодавства. Періодичність та умови проведення перевірок. Вимоги до планування. Зберігання. Товарне сусідство. Система простежуваності. Маркування. Приклади документації системи НАССР.

Також запрошені: представники Метрології, Агентства з сертифікації та фахівці Держпродспоживслужби.

Партнер заходу: Науково-виробниче підприємство «АТЛАНТІС ХІМ».

 Тел. для довідок (099)561-92-87, (068)795-70-65


Цей семінар був підготовлений ХОГО «Асоціація приватних роботодавців» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проекту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

НОВИНИ ПО ТЕМІ

08-05-2019
Безпечність та якість харчової продукції
календар подій

публікації

160 запросов за 0,528 секунд.