«Громадська синергія» – проект, метою якого є посилення впливу громадськості на темпи та якість реалізації євроінтеграційних реформ в Україні через активізацію двох проєвропейських Платформ:

Проект фінансується Європейським Союзом, співфінансується та реалізується Міжнародним фондом «Відродження»

02-07-2018

ЕПЛ оприлюднює критерії відбору бізнесу для надання консультацій щодо проходження процедури ОВД та запрошує до співпраці

МБО «Екологія-Право-Людина» (ЕПЛ) продовжує реалізацію проекту «Громадське стимулювання запуску європейської процедури оцінки впливу на довкілля» за підтримки проекту «Громадська синергія», що фінансується Європейським Союзом та виконується Міжнародним фондом «Відродження».

Мета проекту – ознайомити громадськість та інших зацікавлених сторін із новоприйнятою європейською процедурою оцінки впливу на довкілля (ОВД), навчити правильно її застосовувати, роз’яснити відмінність ОВД від інших екологічних оцінок, щоб учасники проведених ЕПЛ заходів поширювали цю інформацію серед населення, а також активно застосовували її на практиці.

Окрім громадськості, невід’ємним активним учасником процедури ОВД виступає бізнес, і він повинен бути обізнаним про застосування цієї процедури та її мету. Саме тому, ЕПЛ надаватиме консультаційну допомогу та супровід представникам бізнесу у ході ОВД. Наголошуємо, що ЕПЛ має чіткі принципи щодо надання правової та консультаційної допомоги тим, хто здійснює чи планує здійснювати діяльність, яка має негативний вплив на довкілля. Відтак, для обрання представників бізнесу, які зацікавлені у добросовісному проходженні процедури ОВД та у дотриманні норм закону, ЕПЛ розробили нижченаведені критерії відбору:

  1. Отримувачем консультацій повинен виступати суб’єкт господарювання та\або його представник, у тому числі проектні організації тощо.
  2. Перебування проекту на ранньому етапі впровадження (пріоритет надаватиметься проектам, які перебувають на стадії підготовки повідомлення про плановану діяльність ДО внесення його до Реєстру).
  3. Готовність надавати ЕПЛ для роботи усі проектні матеріали (окрім тих, що складають комерційну таємницю), допускати до території, на якій планується здійснювати плановану діяльність, враховувати коментарі та надавати дозвіл використовувати напрацьовані документи чи інформацію в нашій подальшій роботі в якості кейс-стаді.
  4. Реалізація проекту за умови дотримання обмежень та рекомендацій у висновку ОВД не призведе до значного негативного впливу на довкілля.
  5. Позитивна репутація отримувача консультацій, відсутність у минулому дій, які б його дискредитували (конфлікти з громадами, участь в корупційних схемах, ігнорування вимог законодавства тощо).
  6. Типовість планованої діяльності (вирубки лісів, отримання дозволів на викиди, берегоукріплення тощо).

Усіх бажаючих представників бізнесу, які відповідають переліченим критеріям, запрошуємо до співпраці у ході проходження процедури ОВД, яка дозволить попередити негативні наслідки планованої діяльності та забезпечити сталий розвиток держави. Заявки просимо надсилати за адресою: natalia.kuts1@gmail.com.

За додатковою інформацією просимо звертатися за контактами:

Наталія Куць, керівник проекту «Громадське стимулювання запуску європейської процедури оцінки впливу на довкілля», юрисконсульт, аналітик ЕПЛ.

Email: office@ epl.org.ua, natalia.kuts1@gmail.com.

Тел.: (032) 225 76 82

Довідкова інформація: перша частина проекту «Громадське стимулювання запуску європейської процедури оцінки впливу на довкілля» була спрямована на формування тренерів із застосування процедури ОВД та на передачу наших знань потенційним учасникам процедури ОВД. Так, за результатами проведених тренінгів сертифікати тренерів з ОВД отримали 35 осіб1, а знання із застосування нової процедури – понад 1402. Проект реалізується під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

Новини

найближчі події

123 запросов за 0,298 секунд.