«Громадська синергія» – проект, метою якого є посилення впливу громадськості на темпи та якість реалізації євроінтеграційних реформ в Україні через активізацію двох проєвропейських Платформ:

Проект фінансується Європейським Союзом, співфінансується та реалізується Міжнародним фондом «Відродження»

27-06-2019
iconАналіз політики, адвокація та діалог зацікавлених сторін
Інновації та наука

Форум Industry4Ukraine – запуск спільної платформи промисловців та хайтек секторів

У вівторок, 25 червня 2019 р. в Києві пройшов бізнес-форум платформи Industry4Ukraine. Захід організували ГО «Агенція європейських інновацій», Асоціація підприємств промислової автоматизації України, Рада підприємців при КМУ, Інститут економічних досліджень та політичних консультацій, Торгово-промислова палата України, Офіс реформ при КМУ, ДП «Укрпромзовнішекспертиза», Інститут адвокації та лобіювання. Форум зібрав більше 100 представників промислових асоціацій, кластерів, університетів, дослідницьких інститутів, агенцій розвитку та аналітичних центрів.

Мета Форуму – обговорити та прийняти спільний Маніфест з вимогою до влади прискорити реформування української промисловості. Маніфест платформи формулює заклики до новообраного Президента, парламенту та уряду й пропонує ключові умови для швидшого промислового розвитку. Головний фокус – це виведення питань промислового розвитку в топ-пріоритети політичного олімпу й прискорення темпів цифровізації та інновацій в промисловості.

На сьогодні питання розвитку сучасних високотехнологічних промислових підприємств не стоїть на порядку денному більшості політичних партій і це становить загрозу подальшій деградації промислових секторів. Це означає також, що великий потенціал ІТ-галузі та розробників хайтек не може бути використаний в Україні.

Ідея спільної платформи промисловців навіяна прикладом європейців, де більше 500 промислових асоціацій об’єднались напередодні виборів в Європарламент з подібними закликами щодо прискорення промислового розвитку.

Питання, які обговорювались на форумі:

  • Що зроблено урядом та парламентом у створенні належних умов ведення бізнесу та розвитку промисловості?
  • Якими є сучасні виклики відродження обробної промисловості та зростання експорту промислових товарів?
  • Як зробити питання промислової політики топ-пріоритетом політичного порядку денного?
  • Чи готові бізнес спільноти та експерти сформувати пріоритетні стратегічні та інституціональні завдання промислового розвитку для уряду та нового парламенту?
  • Що треба зробити для входження у глобальний світ Індустрії 4.0?
  • Які головні виклики та труднощі цифровізації промислових підприємств?

Захід продемонстрував високий рівень єднання стейхколдерів новітнього індустріального розвитку. До 25 червня Маніфест вже підписали 35 бізнес-об’єднань та кілька десятків окремих, комерційних організацій, що разом становить більше 1 тисячі промислових та хайтек підприємств.

Форум платформи Industry4Ukraine – став першим важливим кроком до об’єднання промисловців з хайтек для лобіювання спільних інтересів на політичному олімпі.

Прийняті рішення:

1. Продовжити ріст платформи, фокусуючись на активних діях та моніторингу наступних показників

а. Ріст кількості учасників платформи, які підтримують Маніфест

b. Ріст кількості політичних партій, які публічно підтримують положення Маніфесту Industry4Ukraine

c. Включення окремим розділом питань сучасного індустріального розвитку до пріоритетних питань порядку денного коаліційної угоди

d. включення питань сучасного індустріального розвитку як головних пріоритетів економічного зростання в план дій Уряду

e. зростання ініціатив та законопроектів в планах законодавчої діяльності

2. Зібрати ініціативи інших стейкхолдерів, деталізувати положення Маніфесту (механізм визначається)

3.Провести наступний бізнес-форум восени з залученням нового Уряду з метою включення питань сучасного індустріального розвитку як головних пріоритетів економічного зростання в план дій Уряду

Матеріали Форуму за посиланням: https://cutt.ly/ThDWEQ

Довідкова інформація: Форум є заходом проекту «Адвокація проєвропейських змін в національній інноваційній політиці», який виконується за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проекту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Новини

найближчі події

129 запросов за 0,234 секунд.