«Громадська синергія» – проект, метою якого є посилення впливу громадськості на темпи та якість реалізації євроінтеграційних реформ в Україні через активізацію двох проєвропейських Платформ:

Проект фінансується Європейським Союзом, співфінансується та реалізується Міжнародним фондом «Відродження»

27-04-2019
iconНавчання
Малий та середній бізнес
Фінансова допомога ЄС

Підприємці Харківщини дізналися про можливості отримання європейської фінансової допомоги

Чи може український фермер або підприємець отримати кошти від ЄС? Так, може. Але, насамперед, він повинен обґрунтувати донору економічну потребу, її екологічну та інноваційну складову, а також показати користь своєї пропозиції для громади. А ще – вміти прозоро вести свою діяльність, прорахувати ризики, спілкуватися з кредиторами або грантодавцями тощо. Саме на цих нюансах акцентували увагу  експерти Сіверського інституту регіональних досліджень під час семінару «Європейські інструменти для розвитку малого та середнього бізнесу України», який відбувався в Харкові 24 – 25 квітня.

Учасників семінару  зацікавили можливості для навчання та отримання інформації щодо  грантових програм від діючих фондів, банківських установ, які надають кредити на підтримку малого та середнього підприємництва. Вони були представлені у брошурі «Європейські інструменти для розвитку малого та середнього бізнесу України».

Учасники  також отримали практичний досвід від представників бізнесу, які вже скористалися такою підтримкою. Під час роботи в групах, обговорювалися  ідеї власної справи та їїпрезентації. Учасники дійшли висновку, що набагато легше це робити разом, об’єднуючись та довіряючи один одному.

Відтак, важливою у процесі залучення європейської підтримки є синергія всіх зацікавлених сторін – представників органів влади, підприємців, громадськості, експертів, залучення їх ресурсів та можливостей.

Захід відбувся в рамках проекту «Використання європейських фінансових інструментів для розвитку агропромислового сектору (МСП) України», який реалізується Сіверським інститутом регіональних досліджень за фінансової підтримки Європейського Союзу та  Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Окремі думки, озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язково  відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Новини

найближчі події

129 запросов за 0,257 секунд.