«Громадська синергія» – проект, метою якого є посилення впливу громадськості на темпи та якість реалізації євроінтеграційних реформ в Україні через активізацію двох проєвропейських Платформ:

Проект фінансується Європейським Союзом, співфінансується та реалізується Міжнародним фондом «Відродження»

27-08-2019
iconАналіз політики, адвокація та діалог зацікавлених сторін
Моніторинг виконання Угоди про асоціацію

УОЄЄІ презентував позиційну книгу з європейської та євроатлантичної інтеграції

Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України презентував публікацію «Європейська та євроатлантична інтеграція», що підготовлена у форматі позиційної книги.

Метою публікації є надання достовірної інформації про поточний стан справ, основні досягнення та виклики у реалізації курсу європейської інтеграції, а також на шляху України до членства в НАТО.

У публікації містяться рекомендації громадськості щодо пріоритетних кроків органів влади за тематичними сферами Угоди про асоціацію. Вони були підготовлені експертами Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства за організаційної підтримки проекту «Громадська синергія».

У позиційній книзі визначені:

  • інституційна основа реалізації державної політики у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції, а також система двосторонніх органів асоціації Україна – ЄС і Україна – НАТО;
  • основні законодавчі ініціативи у всіх сферах, які потребують першочергового розгляду новообраним Парламентом;
  • перелік ключових українських та європейських стейкхолдерів;
  • фінансова та експертна допомога міжнародних партнерів, на яку можуть розраховувати урядовці та парламентарі, а також як перейти на новий рівень управління цими ресурсами.
  • ключові кроки реалізації державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції, в тому числі в рамках Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО;
  • відомчий аспект реалізації європейського та євроатлантичного курсу держави у розрізі діяльності кожного з міністерств, відповідальних за виконання положень Угоди про асоціацію, відповідно до компетенції.
  • головні досягнення відповідального міністерства та «слабкі місця», що потребують особливої уваги всіх заінтересованих органів влади для забезпечення реалізації євроінтеграційних перспектив.
Відкрити pdf
Новини

найближчі події

132 запросов за 0,241 секунд.